Discursul public o provocare pentru tinerii din nordul țării

Zeci de elevi și profesori din nordul țării s-au întrecut la în cadrul unui concurs de Public Speaking. După trei zile de instruire participanții care s-au înscris în concurs urmau să țină un discurs public în limba engleză. Activitatea s-a desfășurat în cadrul Universității de Stat Alecu Russo din Bălți.

Timp de trei zile, participanții au avut parte de niște training-uri care au avut drept scop formarea competențelor de a vorbi în fața unui auditoriu. Încrederea în sine și argumentarea cu încredere propria opinie au fost criteriile de evaluare a discursurilor.

Totodată, elevii au mai fost instruiți cum să-și consolideze intonația corectă, gesturile potrivite și mișcările acceptabile în timpul unui discurs public. Rezultatul acestor training-uri a constat în susținerea unui discurs public, implicând toți participanții proiectului.

În cadrul acestei activități, elevii au acumulat o multitudine de cunoștințe de artă oratorică bazate pe creativitate și un vocabular bogat, care este aprofundat odată cu experiența, studierea și interacțiunea socială.

La concurs au participat elevi din Bălți, Dodușeni, Briceni, Șoldănești, Soroca și Edineț. Ei au luptat pentru titlurile de cei mai buni speakeri în limba engleză, dând dovadă de talent, imaginație, originalitate și entuziasm pe parcursul întregii activități.

Activitatea a fost realizată în cadrul Proiectului ”Youth Voices Conveyed Through Written and Spoken Word”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *