Donare colectivă de sânge la Bălți cu ocazia Zilei Mondiale a donatorului de Sânge

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată în toată țara.Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a lansat un apel către toată populația țării, să participe la donarea voluntară de sânge.

În acest sens pe teritoriul țării au fost amenajate mai multe centre provizorii de donare unde doritorii au putut veni și dona sânge și plasmă. Un astfel de punct a fost amenajat și în holul Teatrului Național Vasile Alecsandri din Bălți unde zeci de bălțeni au venit să doneze.

Totodată, conducerea Centrului de Transfuzie Bălți a premia donatorii fideli. Donarea de sânge e un act de solidaritate pe care îl putem face pentru cei care au nevoie de sânge pentru a fi salvați.

În Republica Moldova, necesităţile hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate, anual, de la circa 80 de mii de donări, ce asigură asistenţa la peste 130 de mii de bolnavi.

80 la sută din donări sunt asigurate de donatorii voluntari.Acest material a fost realizat de Cristina Gusaric si Vlad Goncear in cadrul Clubului Media,inițiativa Studem – Step Up for Democracy în parteneneriat cu Nord Media.

“Proiect finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *