Uniunea Europeană investește în școlile din Republica Moldova

Peste 500 de elevi și profesori din municipiul Edineț beneficiază acum de condiții mai bune, în urma implementării unui proiect ce presupune eficientizarea energetică a instituției lor.

Lucrările de anvelopare și renovare a călădirii Liceului Teoretic „Pan Halippa” din Edineț au fost efectuate în cadrul proiectului „Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a L.T. „Pan Halippa” (Edineț) orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale”, implementat de Asociația Obștească „DEMOS” în parteneriat cu Liceul Teoretic „Pan Halippa” și Consiliul Raional Edineț și au avut drept scop îmbunătățirea calității serviciilor educaționale.

Evenimentul de prezentare a lucrărilor efectuate în cadrul proiectului s-a desfășurat în curtea instituției de învățământ. La activitate au participat șeful Delegației UE în Republica Moldova, ES Peter Michalko, reprezentanți GIZ Moldova, autorități publice locale, locuitori ai municipiului Edineț și societatea civilă.

Valoarea totală a proiectului „Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Pan Halippa”, orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale” constituie 1,4 milioane de lei, dintre care 830.000 de lei au fost acordați de UE (414.900 de lei – pentru lucrări de eficiență energetică) și 568 991 de lei – contribuția locală.

“Proiect finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *