Lansarea proeictului „Edineț – oraș cu perspectivă de viitor”

La Edineț a fost dat startul proiectului „Edineț- oraș cu perspectivă de viitor”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria municipiului Edineț în parteneriat cu primăria municipiului Alba Iulia, România.

Scopul proiectului, care urmează a fi implementat în perioada 2021-2025, este de a îmbunătăți callitatea dezvoltării urbane, servicii publice și, în general, condițiile de trai a cetățenilor din Edineț prin aplicarea de soluții inteligente în mai multe domenii de dezvoltare urbană.

Peste 20 000 de locuitri ai municipiului Edineț de toate vârstele, inclusiv cei plecați peste hotare vor beneficia de rezultatele proiectului într-un mod inteligent și eficient prin accesarea de servicii publice prestate de primărie de la distanță, servicii publice calitative prestate de operatorii locali, informare și implicare prin intermediul platformei de date urbane, precum și de condiții de trai, de muncă și educație mai bune.

Perioada de implementare a proiectului este 1 martie 2021 -28 februarie 2025. Bugetul proiectuui este de 4,358,886.00 EURO, dintre care 4,140,186.00 EURO este grant din partea UE prin programul „Autorități Locale- parteneriate pentru orașe durabile 2020” și 218,700.00 EURO contribuția partenerilor de implementare.

“Proiect finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *