/FOTO/ Un nou proiect, finanțat de Ambasada SUA în RM, implementat în cadrul USARB

În cadrul Universității de Stat Alecu Russo din Bălți a fost prezentat un proiec social menit să promoveze dezvoltarea abilităților creative ale copiilor cu dizabilități. Proiectul implică studenți și profesori de la Universitate și este implementat cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Moldova.

Activitațile care vor fi desfășurate  constau în utilizarea potențialului creativ și intelectual al copiilor, extinderea orizontului, dobândirea de cunoștințe, abilități prin familiarizarea cu diferite tipuri de activități creative și sociale.

Pentru copii și adolescenți cu dizabilități, vor fi organizate cursuri de limba engleză timp de 8 luni, precum și alte lecții în curs de dezvoltare.

Proiectul a fost dezvoltat cu scopul de a organiza activități de voluntariat care vizează ajutorarea copiilor cu dizabilități. În timpul implementării proiectului, instruirea voluntarilor va fi organizată în metode și tehnici specifice de lucru folosind tehnologii sociale și incluzive.

„Astfel de proiecte funcționează în America de multă vreme și aș dori ca acesta să fie un bun început al cooperării reciproce în Moldova și să fie de ajutor celor care au nevoie în mod special de acesta”, a declarat BRYAN ASMAS, reprezentant în domeniul Cultură & Media din Ambasada Americii în Moldova

Proiectul a fost organizat cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Moldova și asistența Universității A. Russo din Bălți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *