Află care sunt proiectele finanțate de STUDEM în cadrul Programului de Granturi mici Pentru Tineri

Programul de Granturi pentru Inițiative de tineret oferă oricărui grup de tineri activi din municipiul Bălți să beneficieze de un grant pentru realizarea ideei sale. Suma acestuia este de 16 000 de lei. Astfel au fost finanțate 4 proiecte la începutul acestui an. 

  • SEXUAL EDUCATION

Grupul de inițiativă Sexua Education și-au pus drept scop familiarizarea tuturor adolescenților beneficiari al proiectului cu subiectul educației sexuale. În cadrul proiectului vor fi efectuate 5 instruiri pe parcursul a 2 luni. Pe parcurs vor fi discutate așa teme ca: pubertatea, bolile transmisibile sexual, alimentația și  securitatea în mediul online.

  • Eu și societatea 

Proiectul dat, creat de grupul de inițiativă Cohesion, își propune să ajute adolescenții să-și descopere individualitatea, prin setarea limitelor personale și combaterea fricilor sale. Astfel, vor avea loc 8 instruiri în limba rusă pe parcursul a 2 luni, iar programul va fi ghidat de un psiholog calificat.

  • Lectură pentru tineri

STUDEM Drochia și-a propus amenajarea unei săli în cadrul Colegiul de Studii Integrate USPEE ,,Constantin Stere’’ or. Drochia, unde tinerii vor avea acces la informații la domeniile de specialitate, dar și vor putea discuta operele artistice citite. Astfel aceștia își doresc sa creeze condiții optime și confortabile de activitate, totodată îmbunătățind serviciile educative și culturale ale colegiului. În cadrul proiectului vor fi realizate diferite activități, ce vor facilita schimbul de experiență în domeniul instructiv-educativ de specialitate.

  • Activizarea tinerilor

Grupul de inițiativă STUDEM COMRAT s-a întâlnit cu problema lipse activitatilor extracuriculare ce vor promova educația nonformala sau informala. In acest sens, grupul dorește sa organizeze mai multe evenimente cu scopul activizării sectorului de tineret din UTA Găgăuzia. Printre ele se regasesc: seri de film, jocuri de masa, diverse quiz-uri, master class-uri, turniruri si altele. 

  • Cursul de Autocunoastere si Inteligența Emoțională II

Cursul de autocunoastere a grupului de inițiativă Tineri pentru Tineri se afla la cea de-a doua ediție. Acesta are drept scop dezvoltarea competențelor emoționale și conștientizarea de sine în rândul tinerilor, prin intermediul a 10 activități dintre care 5 instruiri pe subiectele: autocunoașterea și dezvoltarea personale. Pe parcurs, beneficiarii vor putea afla mai multe despre stilurile de învățare, tipurile psihologice, temperamente, valorile personale dar și vor explora emoțiile sale cu ajutorul unui mentor. 

Vezi și “STUDEM a anunțat rezultatele Programului de Granturi pentru Consilii de Elevi. Afla cine sunt câștigătorii și ce proiecte vor implementa”.

Acest material este realizat de Centrul de Tineret STUDEM în parteneriat cu Asociația Obștească „Nord Press Club”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *