BNM a lansat o nouă monedă de circulație cu valoarea de 10 lei

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o monedă cu valoarea nominală de 10 lei. Aceasta este dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea Zilei Drapelului de Stat, marcată în Republica Moldova la 27 aprilie

Noua monedă este confecționată din oțel, placat cu nichel și alamă, ceea ce îi conferă un aspect bimetalic: argintiu și auriu, având un tiraj de 250 000 exemplare.

Aversul monedei redă în plan central imaginea stilizată a tricolorului arborat, în care este încadrată Stema de Stat a Republicii Moldova, și inscripția în arc de cerc: „30 de ani de la adoptarea tricolorului Republica Moldova”.

Pe revers, sunt gravate în arc de cerc 30 de stele care simbolizează 30 ani de la adoptarea tricolorului, în plan central-valoarea nominală „10 lei” și în partea de sus – anul emisiei „2020”.

Moneda conține monograma din literele „R” și „M” – acronim al denumirii statului – „Republica Moldova”, în imagine latentă.

Monedă va fi pusă în circulație prin intermediul băncilor licențiate, iar după ridicarea stării de urgență va fi disponibilă și la ghișeul BNM. Aceasta va circula în paralel cu bancnotele de 10 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *