China raportează 99 de noi cazuri de coronavirus, dublu față de ziua precedentă

China a raportat 99 de noi îmbolnăvire, 97 privind cetăţeni reveniţi din străinătate şi doar două fiind persoane infectate local, informează duminică Reuters.

Comparativ, cu o zi înainte se înregistraseră 46 de noi cazuri, conform informaţiilor furnizate duminică de Comisia naţională pentru sănătate.

Shanghai, centrul comercial al Chinei, contribuie cu mai mult de jumătate din cazurile importate. Metropola a raportat 52 de noi cazuri pe 11 aprilie, fiind vorba de cetăţeni chinezi care au venit din străinătate.

Dintre noile cazuri înregistrate în Shanghai, 51 au fost pasageri ai unei curse sosite din Rusia pe 10 aprilie. Al 52-lea caz este cel al unei chinezoaice revenite dintr-o călătorie în Canada.

Provincia Heilongjiang din nord-est ţării a raportat 21 de noi cazuri importate pe 11 aprilie, toate implicând cetăţeni chinezi reveniţi din Rusia.

Conform sursei citate, 63 de cazuri asimptomatice de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost raportate pe 11 aprilie, în creştere faţă de cele 34 de cazuri înregistrare în ziua anterioară.

Bilanţul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în China continentală este de 82.052, iar cel al decesele de 3.339, conform Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *