În timp ce restul pacienților se tratează în condiții mizere, în spitalul guvernanţilor situația e alta

Camere reparate, aer condiţionat, mobilă nouă, televizor, mai multe abajururi, de toate aceste condiţii beneficiază pacienţii internaţi la IMSP „Spitalul Cancelariei de Stat”. Mai mult, din postarea publică făcută de către o pacientă internată cu Covid-19 în acest spital, se vede că femeia este plasată singură într-o cameră cu două paturi.

În aceste momente de pandemie, în Republica Moldova ies la iveală inechitățile din sistemul sănătății – dezastrul din spitalele raionale, dar şi confortul din cele în care se tratează oamenii „statului”.

Câteva exemple în acest sens servesc video-urile şi fotografiile făcute publice de mai mulţi pacienţi din diverse spitale.

În timp ce sute de pacienţi infectaţi cu Covid-19 sunt plimbaţi zilnic de la un spital la altul din cauza lipsei de locuri, iar alţii sunt plasaţi în spitale cu cei mai vulnerabili bolnavi la acest virus: spitalul neurologic, cardiologic, oncologic şi ftiziopneumologic, tot din aceeaşi cauză de lipsă de locuri, la spitalul unde se tratează demnitarii publici, dar şi familiile lor, pacienţii sunt internaţi chiar şi câte unul în cameră.

Amintim că IMSP „Spitalul Cancelariei de Stat” a fost inclus în lista instituţiilor medicale care vor trata pacienţi cu Covid-19 la data de 4 aprilie 2020.

Pacienta, care s-a tratat timp de zece zile şi deja a anunţat că a fost externată, a făcut mai multe poze. În comentariile pe care le-a scris, femeia mulţumeşte pentru serviciile din spital şi îşi exprimă recunoştinţa faţă de angajaţii care au ajutat-o să se facă bine.

Iată ce scria pacienta în ziua de Paşte: „A început dimineaţa cu „Hristos a Inviat!”, felicitări cu sărbătoarea şi însănătoşire grabnică din partea colectivului instituţiei!” A fost spus atât de sincer, cald şi din suflet, de către amabila şi grijulia asistentă medicală, căci de parcă şi soarele a răsărit. Mulţumesc din toată inima administraţiei, personalului medical din cadrul instituţiei, medicilor specialişti consultanţi, bucătarilor, infirmierelor, la toți cei care şi în zi de sărbatoare nu stau acasă lângă cei dragi, dar sunt cu noi aici, muncesc! Sincere cuvinte de recunoştinţă şi mulţumire pentru răbdarea, compasiunea, sprijinul şi susţinerea acordată familiei noastre!”, îşi exprima pacienta recunoştinţa faţă de cadrele medicale din acest spital.

spitalul cancelariei de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *