Spania revine de luni la muncă. Premierul Sanchez: E important să vorbim despre reconstrucție

Una dintre cele mai afectate tări de epidemia de coronavirus, Spania a anunțat că iese din blocajul total și permite unor companii să-și reia activitatea începând de luni.

„E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a spus premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă susținută în urma unei întâlniri cu liderii regionali, unii dintre ei reproșându-i că relaxarea restricțiilor va avea consecințe grave de sănătate.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a mai declarat că măsurile generale impuse până acum rămân în vigoare, fiind permisă deplasarea la cumpărături și la locul de muncă.

Este vorba de sectoarele neesențiale care își vor relua treptat activitatea, pentru angajați autoritățile garantând măștile de protecție pe care trebuie să le poarte și care vor fi distribuite de forțele de ordine, scrie HotNews.

Premierul Pedro Sanchez a mai precizat că această ieșire din hibernare economică va fi atent monitorizată, iar deciziile viitoare urmează să fie luate în baza recomandărilor unui comitet științific.

„Cel mai important lucru pentru mine este sănătatea publică a cetățenilor. Acesta este singurul meu obiectiv: să salvez vieții. E important să vorbim acum și despre reconstrucția economică și socială”, a precizat Sanchez.

Duminică, 12 aprilie, Spania a înregistrat 619 decese din cauza noului coronavirus. Până acum, din cauza acestei epidemii, Spania a raportat un total de 16.972 de morți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *