Atenție părinți! Numărul copiilor din țară hărţuiţi pe internet este în creştere

În jur de 40 la sută dintre copiii din întreaga lume care au între 12 şi 17 ani au fost expuşi cel puţin o dată cyberbullying-ului, adică atacurilor din mediul online.

Și doar unul din 10 minori care au avut de suferit a povestit despre acest lucru părinţilor, scrie publika.md.

Numărul minorilor hărţuiţi pe internet este în creştere și în Moldova.

Organizația „La Strada”, care a elaborat platforma siguronline.md, susţine că în primele trei luni ale anului specialiştii au recepționat 1.262 de solicitări de ajutor din partea minorilor. Un an mai devreme, numărul adresărilor era de 10 ori mai mic.

Potrivit specialiștilor, în pofida faptului, că adolescenții petrec în aceste zile mai mult timp în compania părinților, asta nu înseamnă deloc că ultimii dețin controlul asupra copiilor. 

Psihologii care consultă minorii hărţuiţi online le recomandă părinților să fie ochi și urechi. Mai ales dacă este vorba de copii cu vârste între 12 și 14 ani. Anume ei sunt în grupul de risc major.

Pentru că în prezent este imposibil să ne imaginăm viața unui copil modern fără acces la Internet, specialiștii în securitate cibernetică recomandă să instalăm pe toate dispozitivele programe speciale de monitorizare din partea părinților. 

Potrivit statisticii, 70% dintre oameni accesează internetul de pe telefonul mobil.

„Copilul dumneavostră vine de la școală la ora 13:00. Puteți programa automat ca de la această oră până la 18:00, de exemplu, cât nu sunteți acasă sau sunteți la job, sau în timp ce copilul își face lecțiile, să nu aibă acces la internet sau să fie limitat la unele aplicații doar”, a declarat Dumitru Iordache, specialist IT.

publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *