Calendar istoric – 7 octombrie

Astăzi este Ziua Mondială a Muncii Decente

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) recomandă ca munca decentă să fie în centrul acţiunilor guvernamentale pentru realizarea creşterii economiei mondiale. Munca decentă este esenţială pentru eforturile de reducere a sărăciei şi pentru asigurarea unei dezvoltări durabile şi echitabile.

Tot în această zi 1769: James Cook descoperă Noua Zeelandă

James Cook a fost un explorator, navigator și cartograf englez ce a ajuns la rangul de căpitan în Marina Regală. Cook a realizat hărți detaliate ale insulei Newfoundland înainte de a realiza trei expediții în Oceanul Pacific, unde a realizat primul contact european cu coasta estică a Australiei și Insulele Hawaii, precum și prima circumnavigare a Noii Zeelande.

Iar în această zi s-a născut Luminița Anghel (1968), interpretă română de muzică ușoară

Este o cântăreață română de muzică pop și vedetă de televiziune. A ocupat locul al treilea la Concursul Muzical Eurovision 2005 cu piesa Let me try, compusă de Cristian Faur.

 În 2003 a câștigat premiul I și trofeul pentru cea mai bună voce internațională la «Song for Europe festival» din Malta și același loc la festivalul internațional «Cairo 2003», interpretând «I ask you why».

În această zi (1988) a murit  Ștefan Lupașcu, filosof francez de origine română (n. 1900)

În timpul vieții a fost redactor la revista Revue philosophique din Paris; membru al comitetului de redacție al revistei Ring des Arts (Cercul de Artă Contemporană, Zürich), apoi membru consiliului de redacție al revistei 3e Millénaire.

Lucrări publicate: Dehors…, poezii, Stock, Paris, 1926, Experiența microfizică și gândirea umanăFundația Regală pentru Literatură și Artă Carol al II-lea, 1940, Les trois matières, Julliard, Paris, 1960 etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *