Calendar istoric – 9 octombrie

Este Ziua mondială a poștei

La 9 octombrie 1874 a fost înființată Uniunea Generală a Poștelor, devenită, în 1878, Uniunea Poștală Universală (din 1947 – instituție specializată a ONU, cu sediul la Berna). România este membru fondator.

Tot în această zi Google anunță că preia compania YouTube. Fondatorii acesteia Chad Hurley și Steve Chen, vor continua să conducă independenți afacerile firmei JouTube.

Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web.

este un Site Web unde utilizatorii pot încărca și viziona materiale audio-video. YouTube a fost creat în februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim.

Serviciul cu sediul în San Bruno, California, folosește tehnologia Adobe Flash Player (HTML5 din 2012) pentru a expune o gamă largă de clipuri video create chiar de utilizatori, incluzând și fragmente din programe de televiziune sau din filme. YouTube face parte din fenomenul recent numit Web 2.0.

Iar în 1908 s-a născut Alexandru Sahia, scriitor și publicist român (d. 1937)

pe numele real Alexandru Stănescu, (n. 9 octombrie 1908, Mânăstirea, județul Călărași – d. 12 august 1937, București) a fost un publicist și scriitor român, de orientare socialist-comunistă, ales post-mortem membru al Academiei Republicii Populare Române în 1948.

Printre operele sale se numără Uzina vie, Revolta din port, Ploaia din iunie, Șomaj fără rasă, Moartea înghițitorului de săbii.

Iar în această zi a murit 1688 Claude Perrault, medic, arhitect și teoretician francez (n. 1613)

Claude Perrault (25 septembrie 1613 – 9 octombrie 1688) a fost un arhitect francez, cunoscut mai ales pentru participarea sa la proiectarea fațadei de est a Luvrului din Paris. De asemenea, a obținut succes ca medic și anatomist și ca autor, care a scris tratate de fizică și istorie naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *