Calendar istoric – 16 octombrie

În această zi, în 1945 a fost creată Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură

Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație are un nou  reprezentant în Moldova. DETALII despre activitatea anterioară a acestuia

Este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Roma, al cărei scop principal este eliminarea foametei pe scară mondială, îmbunătățirea alimentației, prin coordonarea activităților guvernelor în domeniul agriculturii, silviculturii și în industria piscicolă.

De asemenea FAO vine în sprijinul țărilor prin programe de cercetare, specializare, dezvoltare și aplicații practice și acordă ajutor în cazuri de dezastru.

 Iar în această zi, în 2012 Doi români au furat, în două minute, 7 tablouri

Picturile au fost executate în ulei și acuarele de la muzeul Kunsthal din Roterdam în valoare estimată de 18 milioane de euro; pânzele erau semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gauguin.

 S-a născut Oscar Wilde(1854), scriitor irlandez (d. 1900)

Oscar Wilde (1854-1900) 1889, May 23. Picture by W. and D. Downey.jpg

Scriitor irlandez, cel mai cunoscut dintre scriitorii estetizanți de limbă engleză. Oscar Wilde a fost un stilist remarcabil. El știa să picteze prin cuvinte, zugrăvind în fața ochilor fanteziei cititorului tablouri de o frumusețe uimitoare. Privită în ansamblu, creația lui a oglindit declinul umanismului și cultul artei în ceea ce are ea mai elevat.

Iar în această zi a murit Alexandru Lazăr(2019), actor și critic român de film (n. 1933)

Alexandru Lazăr.jpg

A fost un actor și critic de film român. Alexandru (Sandu) Lazăr s-a născut pe 24 aprilie 1933 în comuna Ileana, județul Călărași. A urmat, la început, doi ani de Filologie la Universitatea din București, după care a trecut la Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” (IATC), la clasa de actorie a profesorului Moni Ghelerter, având-o ca asistentă pe Sorana Coroamă-Stanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *