Calendar istoric – 22 octombrie

În 1883 a fost inaugurată Opera Metropolitan din New York City, unul dintre centrele culturii muzicale mondiale

Cu acest prilej s-a interpretat opera Faust, a compozitorului francez Charles Gounod (1818-1893).

Metropolitan Opera este un teatru de operă situat în renumitul Lincoln Center for the Performing Arts în New York. „Metropolitan Opera Association” este cea mai mare organizație de muzică clasică din America, prezentând anual aproximativ 240 de spectacole de operă.

Sediul companiei este Metropolitan Opera House, una dintre cele mai importante scene de operă din lume. „MET”, cum mai este numită uneori, este doar una din cele 12 organizații rezidente la Lincoln Center.

 Iar în 1895 În Gara Montparnasse din Paris, un tren a deraiat, a depășit capătul liniei, a pătruns 30 m pe peron și a ieșit prin fațada gării

Tot în această zi, în 1917  s-a născut Joan Fontaine, actriță americană (d. 2013)

Joan Fontaine Rebecca 1940.jpg

A fost o actriță americană de etnie britanică. Fontaine a apărut în peste 45 de filme într-o carieră care a durat cinci decenii. A fost sora mai mică a actriței Olivia de Havilland. Rivalitatea lor a fost bine documentată în mass-media la apogeul carierei lui Fontaine.

În 1982 a murit Mircea Ștefănescu, dramaturg român (n. 1898)

A debutat cu proză în 1920, în revista Cuvântul liber. Prima piesă de teatru i-a fost jucată în 1924 la Brăila. Este vorba de Roba albă, scrisă în colaborare cu cronicarul teatral I. Lăzăroneanu.

A început să colaboreze cu revistele vremii, ca Epoca, Vremea, Îndreptarea, Curentul etc. Comedia zorilor, care cuprinde patru tablouri din „comedia adolescenței” (1930), a fost primul lui succes important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *