Elevii de la Liceul Teoretic Pelinia au fost protagoniștii unei călătorii imaginare prin Carolina de Nord

Limba engleză este una dintre disciplinele școlare îndrăgite de elevi. Când vine vorba de activități extrașcolare, de la mic la mare participă cu cea mai mare plăcere.

De aceea au acceptat cu mare drag invitația Centrului cultural al Ambasadei SUA din Republica Moldova America House Chișinău și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație de a participa la Campania națională  ”North Carolina – Republic of Moldova School Exchange Reading Festival” Scopul campaniei fiind explorarea manualele școlare în limba engleză primite din Carolina de Nord.

Astfel în perioada 19-23 octombrie, elevii s-au implicat într-un șir de activități culturale în care a fost valorificat farmecul lecturii și a statului American – Carolina de Nord. În cadrul acestor activități, ei au acumulat o multitudine de cunoștințe interculturale  benefice studierii limbei engleze, astfel aceste  activități au stimulat mai mult interesul lor pentru descoperirea unor noi aspecte geografice, tradiții, aspecte cotidiene specifice spațiului american.

Totodată, prin originalitate, creativitate  și străduință, elevii și-au demonstrat competențele și dragostea pentru lectură, iar donația de cărți din partea statului American servind drept purtători semnificativi ai culturii și civilizației acestui popor.

Astfel de activități se desfășoară deja cu regularitate în incinta Liceului Teoretic Pelinia, aceștia fiind deja la a doua ediție de promovare a competenței de comunicare în limba engleză.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *