Lansarea școlii de toamnă în cadrul Proiectului “Safe Media Space”

Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor din ziua de astăzi a facilitat apariția unui nou proiect cu genericul  ”Safe Media Space”, întrucât subiectul prevenirii pericolului online este unul prioritar.

Acest proiect a pus în vigoare implimentarea a mai multor activități, una din acestea fiind Școala de toamnă 2020.
În cadrul acestei școli elevii  instituțiilor din Nordul țării, precum şi studenţii facultaţii de Litere, USARB au beneficiat de o instruire responsabilă, care să-i ajute să identifice anumite riscuri ascunse în mediul online.

Lansarea acestei școli a avut ca oaspeți pe Joe Geraghty, Atașatul Cultural al Ambasadei SUA și Valentina Prițcan, Prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale  al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Dina Puiu, coordonatoarea proiectului, a venit cu un cuvânt de salut, subliniind importanţa mediului virtual utilizat de către tinerii de astăzi.

Silvia Bogdan, lector universitar al catedrei Filologie engleză și germană, a conturat atât avantajele cât și dezavantajele utilizării site-urilor media, explicând riscurile la care se expun elevii dezvăluindu-și identitatea pe internet persoanelor necunoscute.

Cristina Postolachi, studenta ciclului II, a specificat diverse metode ce contribuie la o investigație jurnalistică, astfel elevii au practicat utilizarea aplicațiilor ce gestioneză informații despre locuri și persoane.

Ana Muntean, lector universitar al catedrei Filologie engleză și germană, a prezentat in detaliile programul de lucru al scolii de toamna.

Datorită acestei întâlniri virtuale, tinerii au început să cunoască atât potențialul pozitiv, dar și cel negativ al mediului online.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *