Administrația USARB s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri

Conducerea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, în contextul cooperării  îndelungate.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre mecanismele de scoatere în evidență a competențelor solicitate de industrie față de tinerii specialiști, nevoile comune în personal calificat și posibilitățile de conjugare a eforturilor comune în vederea formării specialiștilor de mâine.

Totodată reprezentanții mediul academic și cei ai mediului de afaceri au pus în discuți posibilități de asigurare a investițiilor pentru o dezvoltare durabilă a instituției superioare de învățământ.

Întâlnirea administrației USARB cu reprezentanții mediului de afaceri a continuat cu vizita pe șantierul Parcului Inovațional Bălți.

Parcul Inovațional Bălți a fost instituit în cadrul Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, în vederea creşterii competitivităţii economice regionale prin crearea unui mediu favorabil dezvoltării cercetării, inovării şi transferului tehnologic în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *