Guvernul a mărit lista medicamentelor care vor fi acordate gratuit pacienților

Medicamentele acordate bolnavilor cu bronșită acută au fost compensate în proporție de 100% pentru copiii și de 70% în cazul adulților. Despre aceasta anunță Ministerul sănătății într-un comunicat de presă.

Viorica Dumbrăveanu, a declarat că afecțiunea a fost inclusă în lista maladiilor prioritare, în contextul creșterii numărului de pacienți cu infecții respiratorii acute, care se tratează la domiciliu şi evoluției situației epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova.

De asemenea, persoanele care suferă de osteoartroză, vor beneficia de două medicamente compensate destinate tratamentului maladiilor osteoarticulare „Aceclofenacum” și „Diclofenacum”, care vor fi prescrise de către medicul de familie. Pacienții care suferă de diabet zaharat, vor fi asigurați cu insuline umane sub formă de cartușe, care sunt mai ușor de administrat și prezintă mai multe avantaje.

Modificările propuse vor intra în vigoare la momentul publicării actelor normative în Monitorul Oficial.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *