Acte false în 3 autocare care mergeau în UE

Polițiștii de frontieră au depistat mai multe documente false  în trei autocare, care urmau să ajungă în Uniunea Europeană. Totul s-a întâmplat ieri, la trecerea de frontieră Giurgiulești-Galați. Polițiștii de frontieră au găsit actele false în timpul verificărilor pasagerilor din autocarele care urma să ajungă în Marea Britanie, Belgia și Franța. 

Verificările s-au desfășurat în cadrul măsurilor desfășurate după obținerea informațiilor operative. În rezultatul cercetării unui colet s-a stabilit prezența unui permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile române. După examinarea documentului cu tehnica specială s-a presupus bănuielile angajaților Poliției de Frontieră privind contrafacerea actului. Șoferul autocarului nu a putut explica cele depistate.

În cel de-al doilea caz pe itinerarul Moldova – Belgia, oamenii legii a fost depistată într-un colet o carte de identitate românească, cu semne vădite de falsificare. Șoferul autocarului a precizat că a fost rugat de o persoană necunoscută să transmită coletul în Belgia unei alte persoane.

Iar în autocarul model Setra, înmatriculat în România, polițiștii de frontieră au găsit – patru pașapoarte și un buletin, șoferul a declarat că plicul i-a fost înmânat de către persoana responsabilă de strângerea coletelor, pentru a fi transmis în Franța, țara de destinație a rutei.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă examinarea în vederea dezlegării tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *