Calendar istoric –14 noiembrie

În Marea Britanie începe să emită British Broadcasting Corporation (BBC), în 1922

BBC.svg

The British Broadcasting Corporation (Corporația Britanică de radiodifuzare), acronim frecvent utilizat, BBC, este una din cele mai mari companii de televiziune din lume și cea mai importantă companie de televiziune britanică, finanțată din bani publici.

Astăzi este Ziua Mondială a Diabetului

14 noiembrie — Ziua Mondială a Diabetului — Edit Ocnita

Anual, pe data de 14 noiembrie, în lume este marcată Ziua mondială a diabetului, care în acest an are genericul „Anul copilului” şi vine cu mesajul „Nici un copil nu trebuie să moară de diabet”.

Importanţa acestei zile este confirmată şi de Organizaţia Naţiunilor Unite, care în anul curent a inclus această zi în calendarul datelor oficiale ale organizaţiei şi îşi propune să susţină eforturile de informare şi conştientizare a populaţiei privind pericolele acestei maladii.

Iar astăzi s-a născut Sergiu Grossu, în 1920 scriitor și teolog român (d. 2009)

Sergiu Grossu

A fost un scriitor și teolog român. Sergiu Grossu s-a născut la 14 noiembrie 1920 la Cubolta, Basarabia, părinții săi fiind Ion și Maria Grossu.

În prezent, localitatea Cubolta este în Republica Moldova. În 1927, familia sa s-a mutat la Bălți, unde Sergiu Grossu a fost coleg de clasă cu Eugen Coșeriu la Liceul de băieți „Ion Creangă” din localitate. A publicat în Viața Basarabiei

Iar 2019 s-a născut Petru Ciubotaru, actor român de teatru și film (n. 1939)

Petru Ciubotaru s-a stins din viață | B1.ro

A fost un actor român, societar al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Actor din anul 1964 la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

A fost actor, mai întâi, între 1963 și 1964, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Din 1964 a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, în perioada 1993-1997 director adjunct al teatrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *