Beneficiile învățării unei limbi străine

Filozoful austriac, Ludwig Wittgenstein afirma: „Dacă vorbim o altă limbă, putem percepe cumva o lume diferită”, deoarece odată cu studierea acesteia îți lărgești percepția lumii înconjurătoare, căpătând cunoștințe culturale împărtășite și de alte națiuni.

 Deținerea abilităților de a vorbi într-o altă limbă s-au dovedit a fi extrem de benefice în epoca contemporană, fiind însoțite de diverse avantaje. Unul dintre acestea evidențiază dezvoltarea flexibilității gândirii, menționând faptul că persoanele bilingve dețin abilitatea de a trece rapid de la o sarcină la alta, permițându-le adaptarea cu ușurință la circumstanțele neașteptate.


O a doua limbă învățată sporește capacitatea de atenție, fiind însoțită de automatizarea spiritului de observație. Trecerea continuă de la o limbă la alta antrenează atenția, ajutând-o la focusarea eficientă a sarcinilor primite.


 Învățarea unei limbi străine contribuie la cunoșterea mai eficientă a propriei limbi, oferind o perspectivă mai amplă a structurii limbii. Acapararea termenilor străini sporește vocabularul, lexicul și gramatica chiar și a limbii native.
Mai mult de atât, procesul de învățare a unei limbi străine îți redă o stare pozitivă față de tot ce te înconjoară, devenind astfel lipsit de prejudecăți.

Învață o nouă limbă, îmbogățește-ți bagajul cu noi valori și principii de viață!

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *