/VIDEO/ Incursiune în cultura spaniolă

Cultura Spaniolă poartă titlul emerit de colț de rai al pământului, căci nu ostenești niciodată de această priveliște inconfundabiă. Dovadă fiind cele 41 de obiective culturale incluse în patrimonial modial UNESCO.

Spania se mai caracterizează printr-o artă de o varietate fără egal, avândul pe Pablo Picasso ca unul din cei mai cunoscuți pictori, ce s-a remarcat prin sculpturile și picturile  sale abstracte cunoscute în toate culturile lumii.

Spania mai este cunoscută prin muzica sa vibrantă, variind de la muzica clasică până la genuri moderne. Aceasta fiind influențată în mare măsură de diversitatea culturală a țării, fiecare având stiluri muzicale distincte, cel mai răspândit fiind flamenco.

Spania se mai remarcă și prin literatura sa care are o istorie bogată ce se întoarce cu sute de ani în urmă, furnizând valori și principii de viață ce se vor reflecta secole întregi.

Această cultură exotică îmbină o diversitate culturală, iar datorită frumuseții sale unice, unde amestecul de civilizații lasă în urmă o țară plină de mister în ochii necunoscutului, îi nuanțează acest farmec specific.

Lărgește-ți orizonturile, călătorește spre tot ce este nou, caci acestea au tendința de a colora sufletul în cele mai vii nuanțe.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *