/FOTO/ Ajutor umanitar oferit Societății Invalizilor din R. Moldova de către Ambasada Statului Qatar

Ambasada Statului Qatar a oferit astăzi un lot de ajutor umanitar Societății Invalizilor din R. Moldova, în contextul marcării Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, comunică MOLDPRES.

Lotul, care conține diverse echipamente, a fost transmis de Hamad bin Rashid Al-Athba, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova. Acesta a specificat că misiunea își propune să vină și în viitor cu ajutoare pentru persoanele speciale, care se confruntă cu mai multe dificultăți, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

La 3 decembrie, la nivel internațional este consemnată Ziua persoanelor cu dizabilități. Marcarea anuală a acestei zile fost proclamată în anul 1992, prin rezoluția 47/3 a Adunării Generale a Națiunilor Unite și se înscrie în șirul acțiunilor de implementare consecventă a prevederilor Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Republica Moldova a semnat Convenția la 13 decembrie 2006 și a ratificat-o la 21 octombrie 2010.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *