Cultura Ucrainei

Consider că ceea ce atribuie farmec unei țări este cultura acesteia. Cultura Ucrainei posedă abilitatea de a colora frumos fiecare gând, fiecare moment și fiecare amintire creată în acest colțișor de rai. Camenița Podoliei și Cernăuți sunt printre cele mai căutate orașe de către vizitatorii Ucrainei, orașe care păstrează o atmosferă instorică cu elemente culturale din antichitate.

Principala bijuterie a orașului este каменец подольский фортеця care a fost ridicată la rangul de district național de conservare, fiind declarată una din cele 7 minuni ale Ucrainei. Pe teritoriu cetății se află un muzeu, care cuprinde diverse obiecte istorice ce au fost păstrate de pe timpul când cetatea servea drept pilon de rezistență împortiva orașelor inamice.

Cernăuți sau „Mica Vienă de pe Prut” conține elemente  arhitecturale din cultura austriacă. Odată ce pășești pe stăzile din Cernăuți, te simți compleșit de o mireasmă a unei avangarde străvechi.

Universitatea națională  „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți este principala instituție de învățământ din Ucraina. Aceasta a fost recunoscută de catre UNESCO drept patrimoniul mondial al culturii. În incinta universității se găsește una dintre cele mai mari bibioteci din țară, aici se găsesc numeroase cărți și manuscrise, atât în limba națională, cât și în limba greacă, ebraică, latină și rusă. Acest oraș de poveste este pictat în nuanțele culturii austriece, ce bucură privirea turiștilor săi cu farmecul arhitecturii sale inconfundabile.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *