Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii a anunţat un nou apel de granturi

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) a Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) a anunțat despre lansarea Apelului II pentru depunerea solicitărilor de grant la finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producție agricolă la schimbările climatice. Solicitanții pot depune dosarul de aplicare în format electronic, până la 18 ianuarie 2021.

Astfel, pentru a beneficia de granturi, solicitanții trebuie să corespundă mai multor criterii de eligibilitate. Ei trebuie să demonstreze că sunt întreprinderi înregistrate sub orice formă organizatorico-juridică sau persoane fizice înregistrate (gospodării țărănești sau întreprinderi individuale), care practică activități agricole sau de procesare a producției agricole în zonele rurale din Republica Moldova, cu excepţia unităților care au activitate în orașele Chişinău şi Bălți. Întreprinderile care sunt înregistrate în Chişinău şi Bălți, dar care au filiale sau întreprind activități agricole în zonele rurale vor fi considerate eligibile.

UCIP-IFAD acordă granturi pentru rambursare parțială a investițiilor după cum urmează: pentru întreprinderi/persoane fizice înregistrate: 70% din costul investiției/tehnicii agricole, dar nu mai mult de 5 000 de dolari  per beneficiar; pentru cooperative – 50% din costul investiției/ tehnicii agricolă, dar nu mai mult de 15 000 de dolari per solicitant de grant.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *