/VIDEO/ Povestea meșteriței, Eugenia Mărgineanu
Brodatul, împletitul, croșetatul dar și lucrările confecționate din fibre vegetale sunt îndeletnicirile pe care le-a descoperit încă din copilărie, vorbim despre meșterul popular Eugenia Mărgineanu din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, care cu puțină imaginație și mâini dibace creează adevărate opere de artă.
Era elevă când pentru prima dată a pus mâna pe un ac și ață și a construit tiparul unei rochii. Profesoara a fost cea care a descoperit talentul Eugeniei Mărgineanu, aducându-i doar cuvinte de laudă.
Multe lucruri le-a învățat singură. Deseori se inspira din ziare și reviste, dar atunci când avea nevoie de un ajutor apela la bunica ei, cea care a îndrumat-o să urmeze această cale.
Împletea foarte mult, și se bucura de fiecare lucrare reușită. Apoi a descoperit croșeta. Deși este un lucru mult mai greu, a fost mai aproape de sufletul ei, ne povestește meșterul popular.
Măiestria și talentul cu care lucrează Eugenia Mărgineanu au fost observate, astfel în anul 1995 devine Membru a Uniunii Meșterilor Populari.
Familia a susținut-o indiferent de orice situație. Chiar și atunci când nu reușea cu treburile casnice, soțul împreună cu copiii erau cei care o ajutau la curățenie sau să pregătească prânzul.
Eugenia Mărgineanu este o femeie împlinită și mândră de rezultatele ei. Sătenii o cunosc ca pe o bună gospodină, o soție și o mamă iubitoare, dar și un meșter popular iscusit. Un vis ar mai avea: să transmită mai departe arta meșteșugărească.