Calendar istoric – 24 decembrie

În 1777, o expediție condusă de James Cook a ajuns la Insula Crăciunului, cel mai mare atol de corali din lume

Imagine satelitară a insulei Kiritimati

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina (Liniei sau Ecuatoriale) și parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafață de uscat locuită care întâlnește noul an. Insula Crăciunului are doi reprezentanți în Parlament. Există de asemenea, un Minister al Insulelor Line și Phoenix.

Tot în această zi, în 1897, Octavian Goga a debutat cu versuri în revista „Tribuna” din Sibiu

A fost un poet român, politician de extremă dreaptă, prim-ministrul României de la 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938 și membru al Academiei Române din anul 1920.

În 1949 s-a născut Mircea Diaconu, actor român de teatru și film

Lansare-colectie-teatru-dilema-veche-notarra-23-09-2010.jpg

Este un actor, om politic și fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București (a demisionat în noiembrie 2011, fiind declarat în conflict de interese în urma acțiunii penale a Agenției Naționale de Integritate, deoarece cumula două funcții publice).

El a fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL din 2008 până în 2012, europarlamentar independent, membru al Grupului ALDE și vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din 2014 până în 2019.

Iar în 2008 a murit Samuel P. Huntington, politolog american (n. 1927)

Samuel P. Huntington (2004 World Economic Forum).jpg

a fost un politolog american, cunoscut pentru teza sa referitoare la ciocnirea civilizațiilor.

Samuel P. Huntington, supranumit „un  Machiavelli al vremurilor noastre” , s-a impus pe plan mondial, în 1993, când a publicat Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale. O altă carte fundamentală, Ordinea politică a societăților în schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *