/FOTO/ Un angajat bancar din Râșcani a furat milioane de lei pentru a plăti o clarvăzătoare

O femeie care a activat ca șefă de casă a unei bănci în sucursala Râșcani, a fost condamnată la 5 ani și 7 luni de închisoare, fiind învinuită că a furat din casa băncii peste 3,5 milioane de lei pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare.

Sentința a fost dictată după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție i-a demonstrat vina de comitere a infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – iunie 2020, activând în calitate de șef-casă a instituții bancare și având acces liber la mijloacele financiare încredințate, inculpata a sustras din casa instituției peste 3,5 milioane de lei. Atât în cadrul urmăririi penale, cât și la faza cercetării judecătorești, femeia și-a recunoscut vina.

Pe lângă pedeapsa închisorii, instanța a dispus încasarea din contul inculpatei în folosul instituției bancare a prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Întru recuperarea mijloacelor delapidate, la demersul procurorului, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobile ale inculpatei, sechestru menținut și prin sentința instanței de judecată. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *