/FOTO/Creștinii sărbătoresc Boboteaza pe stil vechi. Recomandările salvatorilor

Creștinii ortodocși sărbătoresc, astăzi, 19 ianuarie, Boboteaza, zi în care a fost botezat Iisus Hristos. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu un șir de recomandări pentru cetățenii care decid să păstreze tradiția de scufunde în apele bazinelor acvatice.

Potrivit IGSU scăldatul de Bobotează se poate face doar în locuri special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se poate realiza în grupuri mici, pentru a evita  deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. Oamenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți și să intre sub apă, doar dacă au o condiție fizică bună. Mai mult este interzis accesul minorilor fără supravegherea părinților.

Pe parcursul zilei de 19 ianuarie, în preajma bazinelor acvatice, la solicitare, mai multe echipe de salvatori ar putea monitoriza situația. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să nu ezite și să apeleze Serviciul 112. 

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *