ADR Nord și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-au intensificat relațiile de colaborare

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), au semnat un memorandum de colaborare.

Memorandumul între cele două părți a fost încheiat în vederea realizării și dezvoltării de programe și activități comune, specifice domeniului dezvoltării regionale.

Activitățile pe care și le propun instituțiile în cadrul noului Memorandum de colaborare presupun desfășurarea unor programe comune de cercetare; elaborarea și aplicarea proiectelor comune în domeniul cercetare și inovare, bună guvernanță, dezvoltare regională, transfer tehnologic la apelurile naționale; organizarea în comun a meselor rotunde, conferințelor, simpozioanelor în domeniul dezvoltării regionale, cercetării, dezvoltării și inovării și alte tematici relevante pentru ambele părți; implementarea în comun a proiectelor ce vizează cercetarea, inovarea și domeniile aferente dezvoltării regionale; participarea reprezentanților USARB și ai ADR Nord în cadrul Grupurilor de lucru comune ce vizează cercetarea, inovarea și domeniile aferente dezvoltării regionale.

Noul memorandum a fost încheiat pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea prelungirii lui pentru încă trei ani. ADR Nord și USARB au semnat un document similar și în anul 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *