/FOTO/Antreprenoriatul social – o șansă la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități

„Home Made” – acesta este denumirea primei întreprinderi sociale deschisă în raionul Fălești. În cadrul acesteia vor munci trei persoane cu dezabilități. Întreprinderea a fost fondată în cadrul proiectului „ACCES”, implementat de AO Caroma Nord, din resursele acordate de Uniunea Europeană, cu scopul de a promova antreprenoriatul social.

Pe lângă cantina socială care va activa în cadrul întreprinderii, produsele de patiserie care se vor produce aici vor ajunge în magazinele și școlile din comuna Ciolacu Nou.

Potrivit administratoarei în întreprinderea sociale vor munci șase angajați dintre care trei persoane cu dezabilități. Toți angajații sunt din comuna Ciolacu Nou și mult timp au fost în căutarea unui job.

Maria Todorovici va munci aici în calitate de bucătar. Femeia spune că de mai mult timp se afla în căutarea unui loc de muncă, dar fără succes. Acum ea este nespus de mulțumită că va avea unde munci în localitate.

Atât autoritățile locale cât și oamenii din Ciolacu Nou au saluta deschiderea acestei întreprinderi sociale la ei în localitate.

Reprezentanții Asociației Caroma Nord își exprimă încrederea că acest proiect va determina autoritățile să promoveze conceptul de antreprenoriat social și să popularizeze implementarea acestuia în mediul de afaceri.

Întreprinderea Socială „Home Made” a fost inaugurată în cadrul proiectului „ACCES – Asistenţă pentru Cunoștințe, Competenţe, Antreprenoriat şi Succes” care este implementat de AO „Caroma Nord” din resursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *