/VIDEO/ Complexul de clădiri ale Spitalului din satul Stolniceni, raionul Edineţ, se află într-o stare deplorabilă

Complexul de clădiri spitalicești din satul Stolniceni, raionul Edineţ, se află într-o stare deplorabilă. Abandonate și în ruine, aceasta este realitatea clădirilor spitalicești prezentate într-un filmuleț realizat de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova.  

Spitalul din satul Stolniceni, raionul Edineț, este un monument arhitectural de importanță națională. Ansamblul a fost compus din blocul curativ central, înconjurat de clădiri și anexe gospodărești. Pe timpuri, clădirile erau înconjurate de o grădină peisajeră străbătută de alei, acum, aleile nu se mai văd, iar edificiul principal și tot ce este în jur a fost dat uitării.

Director general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că imobilele Spitalului din Stolniceni sunt abandonate. În opinia sa, dacă funcționarii publici din țară lucrau mai bine, acest spital în prezent ar fi putut trata mulți pacienți din nordul Moldovei, inclusiv pacienți bolnavi de COVID-19, dar și pe cei cu alte maladii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *