O comisie specială va evalua gestionarea apei din râul Nistru

O comisie parlamentară specială va evalua gestionarea integrată a resurselor de apă din bazinul râului Nistru. O decizie în acest sens a fost adoptată marți, 2 februarie de către membrii Comisiei juridice, numiri și imunități.

Astfel, membrii comisiei vor evalua potențialul râului Nistru; vor examina relațiile de colaborare transfrontaliere pe subiectul utilizării durabile a resurselor naturale din bazinul râului Nistru; vor lucra la consolidarea cadrului instituțional și organizatoric necesar valorificării viabile și protecției Nistrului pentru asigurarea securității alimentare a țării.

Autorii proiectului de Hotărâre sunt un grup de deputați ai fracțiunii PSRM, care susțin că în ultima perioadă se atestă degradarea regimului hidrologic, hidrochimic și hidrobiologic, micșorarea capacității de autoepurare a fluviului, dispariția mai multor specii valoroase de pești, înnămolirea intensivă a fluviului și a lacului de baraj Dubăsari.

Conform standardelor internaționale, un prag de apă mai mic de 1.000 de metri cubi pentru o persoană pe an poate împiedica dezvoltarea economică și afecta calitatea vieții populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *