/VIDEO/Săptămâna Săniușului organizată în satul Bilicenii Vechi

Zeci de copii și maturi din satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei, au profitat de zăpadă și au ieșit organizat la săniuș. Inițiativa aparține autorităților locale care au pregătit pentru participanți  ceai fierbinte și izvar.  Agenții de patrulare au fost și ei prezenți pentru a le explica oamenilor ce măsuri de siguranță ar trebui să întreprindă pentru a evita situațiile de avarie.

O porțiune de drum din Bilicenii Vechi a fost transformată în pârtie pentru copii, părinții acestora dar și pentru ceilalți localnici dornici de a-și reaminti de momentele frumoase din copilărie.

La eveniment au participat peste 100 copii care s-au bucurat de pârtie. Autoritățile Publice Locale au asigurat toți cei care au participat la săniuș cu ceai și izvar gratuit pentru a se încălzi.

Pe parcursul întregii activități a dominat atmosfera de bucurie șu voie bună. La acivitate a participat și primara localității, Guzun Ala, care nu a ezitat să se bucure împreună cu copiii de săniuș.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *