Poliția rusă le trimite adolescenților care împlinesc 14 ani o felicitare în care îi anunță că de la această vârstă pot face închisoare

Poliția rusă le-a transmis adolescenților care împlinesc 14 ani o felicitare video, în care îi anunță că de la această vârstă pot face închisoare.

„Ai împlinit 14 ani? Felicitări!”, spune o polițistă în uniformă, care ține în mână un tort cu lumânări aprinse, într-un clip postat pe Twitter de poliția moscovită.

„Bineînțeles, părinții tăi sunt în continuare responsabili pentru tine, dar de la această vârstă și tu poți fi tras la răspundere pentru numite articole din Codul penal”, continuă polițista, potrivit The Moscow Times

În continuare, clipul prezintă, într-o manieră prietenoasă pentru Generația Z, folosindu-se de emoji-uri, numărul articolelor de Cod penal pe baza cărora adolescenții de 14 ani pot fi condamnați pentru infracțiuni de crimă, furt, răpire, extorcare.

De asemenea, adolescenții pot primi „pedepse severe” pentru terorism, luare de ostatici sau viol. 

Clipul se încheie într-o notă veselă: „Viața ta e responsabilitatea ta! Comitetul de Investigații îți urează La mulți ani”.

După ce clipul a stârnit o furtună de reacții și glume din partea internauților, a fost scos de pe rețelele sociale.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *