Calendar istoric – 27 februarie
În 1989 a murit Konrad Lorenz, zoolog, filosof austriac, laureat al Premiului Nobel (n. 1903)
A fost un zoolog, etolog și ornitolog austriac. În anul 1973 a câștigat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină. Este considerat fondatorul etologiei moderne, studiile anterioare fiind ale profesorului său Oskar Heinroth.
Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Ursului Polar

Ziua Internațională a Ursului Polar este un eveniment anual sărbătorit la fiecare 27 februarie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la starea de conservare a ursului polar. Evenimentul are loc începând cu 2011.
Multe grădini zoologice folosesc ziua pentru a educa despre conservarea ursului polar și pentru a încuraja vizitarea expozițiilor de urși polari.
A avut, de asemenea, un anumit impact politic. Jack Shapiro, managerul adjunct al campaniei pentru climă sub conducerea președintelui american Barack Obama, a folosit ziua pentru a argumenta necesitatea unei acțiuni a Congresului asupra problemei schimbărilor climatice.
Universitatea din Saskatchewan a anunțat în 2014 că își va coborî termostatele cu două grade în timpul verii și cu două grade Celsius în timpul iernii pentru a onora Ziua Internațională a Urului Polar. Se așteaptă ca decizia să reducă emisiile de carbon ale universității cu două mii de tone și ca universitatea să economisească peste două sute de mii de dolari pe an.
Iar în 1932 s-a născut Elisabeth Taylor, actriță americană (d. 2011)

A fost o actriță americană de film. Este considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”. A fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori și a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră.
În 1964, Guvernul italian anunță că acceptă sugestii cu privire la modul de a salva de la prăbușire renumitul Turn înclinat din Pisa

Cunoscut și ca Turnul înclinat din Pisa, este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume și punctul de reper al orașului Pisa din Italia.
Turnul a fost planificat ca o campanilă pentru Domul din Pisa. După doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, la 9 august 1173, când construcția ajunsese la etajul al treilea, din cauza proastei calități a solului, constituit din noroi argilos și nisip, turnul începea să se încline în direcția sud-est. Timp de o sută de ani construcția a fost stopată. Următoarele patru etaje au fost construite oblic, pentru a compensa partea înclinată. După aceea, construcția a trebuit să fie întreruptă din nou, până în 1372, când turnul-clopotniță a fost finalizat.
Datorită importanței sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios în ultima consolidare care a început în anul 1990. În decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil și sigur pentru 300 de ani și a fost redeschis accesului publicului.