TOP 5 / Cum poți refolosi pliculețele de ceai

Dacă bei ceai zilnic, cu siguranță ai o mulțime de pliculețe de ceai uzate. În general, este sigur să folosești pliculețe de ceai atât timp cât acestea au fost depozitate corect.

În loc să le arunci, la fel ca zațul de cafea, există mai multe modalități de reutilizare a pliculețelor de ceai și frunzelor de ceai, astfel încât nimic să nu se piardă.

1.Soluție la îndemână pentru estomparea cearcănelor

Pliculețele vechi de ceai cu cofeină îți pot ameliora cearcănele și pungile de sub ochi. Le poți folosi de câteva ori pe săptămână, aplicându-le peste cearcăne și lăsându-le să acționeze câteva minute. Cofeina din ceai conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge în pielea ta. Ceaiul verde, în special, are potențiale efecte antiinflamatorii, așa cum se arată într-un studiu publicat în 2012. Pentru a face acest lucru ia două pliculețe de ceai pe care le-ai fiert 3-5 minute și lasă-le să se răcească la frigider timp de 20 de minute. După aceea, stoarce lichidul și aplică-le pe zona de sub ochi. Lasă-le să acționeze timp de 15 până la 30 de minute.

2.  Curăță sticla

Poți utiliza, de asemenea, pliculețele vechi de ceai pentru a-ți curăța oglinzile, ochelarii și orice alte suprafețe de sticlă. Pentru a face acest lucru doar fricționează suprafața respectivă cu pliculețele umede de ceai, iar apoi șterge-o cu o cârpă uscată.

3. Soluție pentru picioarele urât mirositoare

O modalitate de a combate mirosul neplăcut al picioarelor este prin punerea pliculețelor uzate de ceai în pantofi, dar și prin înmuierea picioarelor în apă cu pliculețe vechi de ceai. Totodată, dacă îți speli picioarele în apa respectivă, va fi precum o baie de detoxifiere.

4. Îngrășământ pentru flori

Dacă nu dorești să dai banii pe îngrășăminte scumpe, poți să folosești, în schimb, ceaiul. Așadar, udă tufele de trandafiri cu ceai slab preparat cu pliculețe folosite și vei vedea cum se dezvoltă.

 5. Remediu pentru arsuri solare

Dacă te confrunți cu arsurile solare, data viitoare fricționează zona expusă cu un pliculeț uzat de ceai și umezit, pentru a elimina senzația de arsură. În plus, asta ar trebui să ajute și la răcirea zonei respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *