/VIDEO/Pro sau contra învățământului la distanță. Ce zic tinerii din Bălți

CNESP a luat decizia ca de pe 1 martie până pe 15 martie învățământul să se desfășoare în mediul online. Reporterii Nord Media au cerut opinia tinerilor din Bălți cu privire la această decizie.

Tinerii menționează că există și avantaje dar și dezavantaje cu privire la eficacitatea orelor. Astăzi, 5 martie mai mulți părinți și elevi au protestat în fața Guvernului, împotriva deciziei CNESP cu privire la trecerea la învățământul la distanță.

Părinții au menționat că o bună parte a elevilor nu pot face lecții online, fie că sunt prea mici și nu au competențe pentru învățământ la distanță, fie că părinții sunt nevoiți să își ia copiii cu ei la muncă pentru că nu pot să îi lase acasă fără supraveghere.

Pe de altă parte, Natalia Grâu, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care a ieșit în fața protestatarilor, a spus că Ministerul nu a făcut decât să se conformeze deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 27 februarie.
Avem o situație excepțională – în fiecare zi mor oameni, printre ei sunt și pedagogi, iar sistemul medical este în colaps.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *