Ziua Internațională a Femeii marcată în întreaga lume

Ziua Internațională a Femeii este marcată astăzi în întreaga lume. Cu această ocazie, Doamnele, Domnișoarele și Mamele primesc flori și în cinstea lor se organizează diverse evenimente speciale.

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie, pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. Această zi este sărbătorită în 60 de state, în unele țări fiind declarată prin lege zi liberă.

Luna martie este prima lună de primăvară, luna în care natura renaște și razele soarelui încep să încălzească sufletele. De aceea Ziua Internațională a Femeilor coincide cu această lună, un nou început pentru fiecare Doamnă și Domnișoară.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *