Calendar istoric – 10 martie

Astăzi este  marcată Ziua Mondială a Rinichiului

Acţiunea se desfăşoară cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la importanța menținerii sănătății rinichilor și de a reduce frecvența și impactul afecțiunilor renale.

Sloganul evenimentului din acest an este „Bolile de rinichi și copiii. Acționați imediat pentru a putea fi prevenite”. Activitățile de comunicare se vor axa pe împărtăşirea factorilor de risc de apariție a bolilor de rinichi la copii, măsurile principale de prevenire și importanța depistării precoce a simptomelor. De asemenea, campania va scoate în evidenţă importanţa educației şi promovării unui mod sănătos de viață începând din fragedă copilărie până la bătrânețe.

În 1940 a murit Mihail Bulgakov, prozator, dramaturg rus (n. 1891)

Bułhakow.jpg

A fost un romancier și dramaturg sovietic de origine ucraineană. La 10 martie 1940, la capătul unor grele suferințe, Bulgakov moare la locuința sa. Ultimele corecturi le face în 1940, pe patul de moarte, orb, până în ultima zi a vieții dictează soției sale, Elena Sergheevna, care este, de altminteri, chiar modelul Margaretei, modificările romanului Maestrul și Margareta.

Iar în 1983 s-a născut  Carrie Underwood, cântăreață americană de muzică country

Este o cântăreață și textieră americancă. Ea a devenit cunoscută odată cu participarea la concursul American Idol, fiind desemnată învingătoarea celui de-al patrulea sezon al emisiunii în anul 2005.De la debutul muzical, Underwood a devenit o interpretă apreciată deopotrivă de critici, câștigând patru premii Grammy, dar și de fani, albumele sale comercializându-se în peste 9,6 milioane de exmplare doar în S.U.A.

În 1876, Alexander Graham Bell a făcut cu succes primul apel telefonic, spunând „Domnule Watson, vino aici; am nevoie de tine”

A fost un om de știință, inventator și inginer american de origine scoțiană, care în anul 1876 a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite, telefonul. În transmițător undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era atașat un magnet permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *