Calendar istoric – 21 martie

În 1729 a murit John Law, economist scoțian (n. 1671)

John Law (n. 21 aprilie 1671, Edinburgh – d. 21 martie 1729, Veneția) a fost un economist scoțian, care a introdus pentru prima oară biletele de bancă în Franța. Ideea lui a fost că banii sunt numai un instrument de schimb și ei nu constituie o bogăție. Bogăția națională depinde de comerț. John Law a fost creatorul noului schimb economic. El a deschis posibilitatea de a înlocui bani din metal și diferite chitanțe, cu bilete de bancă (bani din hârtie tipărită).

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Poeziei

Ziua Internațională a Poeziei este pe data de 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, „Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

Iar în 1980 s-a născut Ronaldinho, fotbalist brazilian

Ronaldinho Kazan.jpg

Cunoscut mai mult ca Ronaldinho sau Ronaldinho Gaúcho, este un fost fotbalist brazilian care a jucat pe postul de mijlocaș sau atacant. Din septembrie 2015 este ambasadorul clubului FC Barcelona. El a câștigat premiul Jucătorul Anului FIFA în 2004 și 2005. Renumit pentru tehnica, șuturile, dribling-urile, depășirile și loviturile sale libere, Ronaldinho este considerat pe larg unul din cei mai buni fotbaliști din generația sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *