Calendar istoric – 29 martie

În 1971 a murit Perpessicius, poet, critic și istoric literar român (n. 1891)

Perpessicius.png

A fost un istoric și critic literar, folclorist, eseist și poet român, cercetător și editor al operei eminesciene, membru titular al Academiei Române.

Iar în 1962 s-a născut Dan Bittman, cântăreț, compozitor român, liderul trupei Holograf

Este un cântăreț, compozitor, actor și prezentator de televiziune român de origine evreiască, solist vocal al formației Holograf începând cu 1985.

În 1848,  Cascada Niagara se usucă timp de 40 de ore din cauza unui blocaj de gheață în amonte

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Cascada americană (American Falls) și Cascada vălul miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite și Cascada potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei.

Lacul Erie este legat cu lacul Ontario prin râul Niagara cu o diferență de nivel de 58 m, cursul apei fiind despărțit în două brațe de Insula Caprei (Goat Island). Pe partea nord americană cascada are o lățime de 363 m, apele cascadei cad de la 21 m înălțime, iar pe partea canadiană cascada are o lățime de 792 m (în formă de potcoavă), înălțimea căderii de apă fiind 51 m. Debitul de apă fiind între 2.832 și 5.720 m³/s, în medie 4.200 m³/s.

În 1974, Mariner 10, naveta americană de explorare, fără echipaj uman, devine prima naveta spațială care a vizitat planeta Mercur, trimițând peste 2.000 de imagini pe Pământ

Mariner10.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *