Calendar istoric – 31 martie
În 2000 a murit Alexandru Cumpătă, pictor român (n. 1922)

A fost un pictor român. A absolvit în 1954 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din București, unde a studiat cu Camil Ressu și Nicolae Dărăscu.
A avut șapte expoziții personale (1959, 1967, 1971, 1975, 1979, 1982, 1986), toate în București. În 1967 a participat la o expoziție internațională la Geneva.
În 1855 a murit şi Charlotte Brontë, scriitoare britanică (n. 1816)
A fost o romancieră și poetă engleză, sora mai mare a celorlalte două scriitoare: Emily Brontë și Anne Brontë. Charlotte Brontë, care obișnuia să folosească pseudonimul de Currer Bell, este cunoscută pentru cartea ei Jane Eyre, unul dintre cele mai celebre romane din literatura engleză și cea universală.
Iar în 1948 s-a născut Adrian Enescu, muzician și compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film

A fost un muzician și compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film (circa 65 de titluri).
A făcut studii muzicale la secția pian a Liceului de muzică nr. 2 din Bucuresti. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din București, (compoziție – Aurel Stroe, armonie – Alexandru Pașcanu), dar a studiat și cu Tiberiu Olah, Ștefan Niculescu, Anatol Vieru, Myriam Marbé. A fost audient al facultății de muzică electronică a Universității Stanford – California (1985/1986); Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
A compus muzică foarte diversă stilistic, de la muzica electro acustică la muzica simfonică și la jazz. Ca muzician, a fost printre primii artiști de muzică electronică din România, începând cu anii ’70.
În 1889, a fost inaugurat Turnul Eiffel, cea mai înaltă construcție din lume la acea vreme (324m) și percepută de către majoritatea populației orașului Paris ca fiind o „rușine” care ar trebui să rămână doar 20 de ani

Este o construcție faimoasă pe schelet de oțel din Paris ce măsoară 324 m înălțime. Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial. A fost conceput de către Émile Nouguier, Maurice Koechlin și Stephen Sauvestre, angajați la Eiffel și Co. Gustave Eiffel, inițial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare susținător al său și a cumpărat brevetul. Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și lumii, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul și-a primit cel de-al 200.000.000 vizitator la 28 noiembrie 2002.