La o cafea cu Lilia TRINCA, Decanul Facultății de Litere

Luna martie nu înseamnă doar a treia lună din calendar, ci şi luna femeii. Din câte metafore, simboluri, versuri, aforisme, proverbe și maxime au fost scrise pentru a defini unicitatea femeii, parcă nimic nu s-ar potrivi, cu puterea ei inconfundabilă. Aceste ființe gingașe și plăpânde au, de fapt, o putere impresionantă.

 Dacă în trecut, femeia era considerată simbolul maternității și liantul familiei, cea care se ocupa de casă și de educația copiilor, actualmente femeile încep să își schimbe axa priorităților și își dedică o mare parte a timpului unei vieți sociale,  revendicându-și drepturi egale cu bărbații.

În această ordine de idei, Decanul Facultății de Litere, Lilia Trinca, a abordat această temă din punct de vedere lingvistic, folosind ca argumente un întreg arsenal de de proverbe, expresii frazeologice românești care au în calitate de protagonistă femeia. Femeile trebuie așadar să fie conştiente de puterea lor şi să acționeze pentru a-și realiza scopurile propuse. Ele sunt cele care aleg cum să-și construiască viitorul.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *