Calendar istoric – 5 aprilie

În 2016 a murit Cornel Patrichi, balerin, coregraf și actor român (n. 1933)

Cornel Patrichi-cropped.jpg

Născut în București pe 1 aprilie 1944, Patrichi a declarat că a urmat școala de balet „din întâmplare”: „Era 1953. (…)  A apărut o doamnă care ne-a întrebat dacă vrem să mergem la balet. Luase notele noastre de la sport și de la cultura generală. Așa am nimerit eu la școala de balet”.

În 2004, Patrichi a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler de către președintele României, Ion Iliescu.

Astăzi este celebrată în România Ziua Automobilistului

Celebrată anual, la data de 5 aprilie, Ziua Automobilistului aminteşte de înfiinţarea, la 5 aprilie 1904, a Automobil Clubului Român, prima asociaţie a automobiliştilor din România, de către un grup de automobilişti amatori, constituiţi în Adunarea Generală, care a avut loc în salonul de onoare al Hotelului Bulevard din Bucureşti.

Iar în 1973 s-a născut Pharrell Williams, producător, interpret, rapper, cântăreț, compozitor din SUA

Pharrell Williams (n. 5 aprilie 1973) este un producător, interpret, rapper, cântăreț, compozitor, antreprenor și skateboarder american. A făcut parte din duoul The Neptunes, unde, alături de Chad Hugo, a produs muzică pop, hip hop și R&B. De asemenea, este vocalistul și toboșarul formației funk-rock, N*E*R*D. Albumul de debut, Frontin a fost lansat în 2003, iar al doilea album, In My Mind a fost lansat în 2006.

În 1964 a intrat în funcțiune primul tren fără conductor, folosit la metroul din Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *