Calendar istoric – 10 aprilie

În 1992  a murit Peter D. Mitchell, chimist britanic, laureat Nobel (n. 1920)

Iar în 1952 s-a născut Steven Seagal, actor american de acțiune, producător, scriitor, artist marțial și chitarist

Este un actor de acțiune, producător, scriitor, practicant de arte marțiale, chitarist și șerif adjunct în rezervă american. Este deținătorul unei centuri negre 7 dan în Aikido.

Steven Seagal și-a început viața de adult în calitate de instructor de Aikido în Japonia. El a devenit primul străin care să instruiască într-un Aikido dojo din Japonia. Mai târziu s-a mutat în Los Angeles, California, unde a debutat ca actor în filmul Above the Law în anul 1988. Până în 1991 el a jucat în trei filme de succes și urma să devină faimos datorită filmului Under the Siege (1992), unde a jucat rolul unui expert anti-terorist în cadrul Navy SEAL pe nume Casey Ryback.

După 2000 a filmat nu de puține ori și în România în producții la care au colaborat și studiourile Media PRO.

În  2010 a avut loc accidentul aviatic de la Smolensk

Katastrofa w Smoleńsku.jpg

Președintele Poloniei, soția acestuia, guvernatorul Băncii Naționale Poloneze, oficiali și oameni de marcă polonezi au decedat în urma unui accident aviatic produs în apropiere de aeroportul din Smolensk, Rusia.

În 1912, vasul Titanic a plecat în primul și singurul voiaj dintre Southampton, Anglia și New York, SUA

RMS Titanic 3.jpg

Pachebotul RMS Titanic, din clasa Olympic, a fost deținut de compania White Star Line și a fost construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast. A plecat spre New York cu 2228 de oameni la bord. Numărul mare de victime a fost cauzat, în mare parte, de faptul că deși îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente doar pentru 1178 de persoane. Un număr mare de bărbați au murit din cauza protocolului „femeile și copiii întâi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *