Calendar istoric – 11 aprilie

În 2018 a murit Carmen Stănescu, actriță română (n. 1925)

A fost o actriță română de film, radio, televiziune, scenă și voce. A debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa „Frații Karamazov”. Începând de atunci și până astăzi, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național precum și a altor teatre din București.

A mai jucat în piesa Bună seara, domnule Wilde! după Oscar Wilde (regia Alexandru Bocăneț, 1971), iar la Teatrul Municipal în piesa Iubire pentru iubire” de William Congreve (regia Emil Mandric, 1970).

De-a lungul carierei a jucat alături de mari actori, precum Silvia Dumitrescu Timică, Sonia Cluceru, Costache Antoniu, Alexandru Giugaru, Alexandru Finți, George Calboreanu, Emil Botta, Grigore Vasiliu-Birlic și mulți alții.

Astăzi este este marcată Ziua internațională a celor eliberați din lagărele de concentrare fasciste

În 11 Aprilie 1945, soldații americani au doborât zidurile a lagărului de la Buchenwald, simbol al ororilor naziste, supranumit și ”fabrica morții”.

Iar în 1934 s-a născut Karl Josef Rauber, cardinal, al doilea nunțiu în Republica Moldova

Karl Josef Rauber 2011-by-RaBoe 01.jpg

Este un arhiepiscop romano-catolic, diplomat emerit al Sfântului Scaun. Între 1997–2003 a fost nunțiu apostolic în Ungaria și Republica Moldova.

În data de 8 decembrie 2001 a prezidat liturghia în cadrul căreia Administratura Apostolică de Chișinău a devenit Episcopia Romano-Catolică de Chișinău, iar Anton Coșa primul episcop diecezan.

La începutul anului 2003 a devenit nunțiu apostolic pentru Belgia și Luxemburg, iar funcția de nunțiu pentru Republica Moldova a fost cumulată de arhiepiscopul Jean-Claude Périsset, care deținea funcția de nunțiu apostolic în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *