Calendar istoric – 12 aprilie

În 2017 a murit Charlie Murphy, actor, comedian și scenarist american (n. 1959)

CharlieMurphyDec09.jpg

A fost un actor, comedian și scenarist american. Charlie Murphy este cel mai bine cunoscut ca scenarist și ca membru al serialului Comedy Central Chappelle’s Show. Este fratele mai mare al lui Eddie Murphy.

Iar în 1989 s-a născut Antonia Iacobescu, cântăreață română

Este o cântăreață și fotomodel de origine română. De la vârsta de 5 ani a trăit alături de părinții săi în Statele Unite ale Americii. Antonia a trăit și crescut în statul Utah și în orașul Las Vegas din statul Nevada, unde a terminat liceul și a intrat și în lumea modelling-ului. A participat la sute de ședințe foto pentru cataloage și a ajuns să colaboreze cu agenții mari din America, cum ar fi Lenz sau Ford Models.

Cântăreața povestește însă că experiența în modelling i-a lăsat un gust amar, din cauza rivalităților dintre manechine, deși înainte să-și dedice viața muzicii, Antonia și-a sporit popularitatea prin lansarea propriei linii de modă în parteneriat cu Ford Models, acțiune care a propulsat-o pe prima pagină a unor publicații din România.

În cadrul peliculei Alvin și veverițele: Marea aventură, în limba română vocea lui Jeanette este asigurată de artistă.

Astăzi este celebrată Ziua mondială a aviației și cosmonauticii

În noiembrie 1968, delegații la cea de-a 61-a Conferință generală a Federației Internaționale de Aeronautică (FIA) au decis să marcheze Ziua mondială a aviației și cosmonauticii în fiecare an la 12 aprilie. Aceasta a fost confirmată în 1969, prin decizia Consiliului FIA, la recomandarea Federației Sportului Aerian a URSS.

În 1820, Alexandru Ipsilanti este declarat lider al Eteriei, o organizație secretă pentru răsturnarea stăpânirii otomane asupra Greciei

Alexander2.jpg

A fost un general grec în serviciul rus în lupta pentru independența Greciei. A fost conducătorul organizației Philiki Etaireia din 1820.

Dumitru Ipsilanti (1793-1832), fratele lui Ipsilanti, a dat orașului Ypsilanti din Michigan numele său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *