Invitație la lectură cu Angela Călăraș!

Lectura este extrem de benefică pentru toţi, întrucât îi expune pe cititori la  situaţii şi experienţe noi de viaţă, la noi moduri de gândire, la noi modalități de gestionare a situațiilor și, desigur, la  diverse soluții pentru rezolvarea lor. Lecturând, înțelegem lucrurile din perspective diferite.

Lectura ne deschide uşile în lumea imaginației unde toate visele pot deveni reale, ne oferă acces  spre o altă mentalitate pozitivă și ne arată adevărata lume pozitivă în care nimic nu este imposibil.

Deci, putem afirma cu adevărat că lectura este cel mai bun și cel mai benefic tip de divertisment care stimulează creativitatea și imaginația, antrenează mintea, îmbunătățește memoria, îmbogățește vocabularul și ajută la cizelarea structurilor gramaticale. În cele din urmă,  aceasta încurajează gândirea pozitivă.

Sunt foarte bucuroăsă că studenţii noștri sunt pasionați de lectură, au o pasiune profundă pentru această îndeletnicire, implicându-se întotdeauna foarte activ în toate activitățile preconizate.

A devenit o tradiție frumoasă pentru studenţii anului III ai Facultății  de Litere să se întâlnească lunar și să discute despre cărțile lecturate. Studenţii explică ce i-a stimulat să aleagă o anumită operă literară, vorbesc despre   problemele principale descrise aici, indicând genul literar şi particularităţile specifice de stil ale autorului, personajele principale și minore descrise de catre autor și, în genere, studenții noștri vorbesc despre  tot ce i-a captivat în timpul lecturii.

Apelul meu pentru studenți este NICIODATĂ  să nu înceteze   să lectureze .

Lectura este o formă atemporală de divertisment și informații, o sursă de înțelepciune și cunoaștere.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *